Materiaal

Kinderen kunnen  hun eigen wereld maken met allerlei materialen en zand.

Door middel van spel kunnen kinderen hun (onderbewuste) gevoelens en ervaringen naar buiten brengen. Hiermee krijg je dus een inkijkje in de wereld die zich van binnen afspeelt.

Ik bind mij niet aan een soort methode en het liefst gebruik ik het met elkaar. Ik ben van mening dat het dan in zijn kracht komt.

Schatgravers leert om het kind in te zien welke schatten hij al bezit, welke hij nog kan inzetten en welke nog te ontdekken vallen.

Met de emotiekaarten van Lieverdeliefste kunnen gevoelens worden ondersteund. Gevoelens waarvan je het moeilijk een naam kunt geven, spreken voor zich op plaatjes. Kinderen kiezen wat bij hen past.

Bij het boek Het Kleurenmonster heb ik diverse materialen om aan te sluiten bij wat jongere kinderen. In dit boek worden een aantal basis emoties behandeld: boos, blij, verdrietig, bang, kalm en verliefd.

Dit mooie materiaal is van Verwonderland, speciaal voor kinderen die te maken krijgen/hebben met echtscheidingen. Een moeilijke situatie die ervoor kan zorgen dat een kind verdeeldheid voelt en zich verscheurd voelt tussen zijn/haar ouders.